Wedstrijden 2012-2013.

Verslagen wedstrijden kampioenschappen 2012/2013.

Kortebaan.

Meisjes t/m 16 jaar te Nijeberkoop op zaterdagavond 26 januari 2013.
Aantal aanmeldingen 10.

Op de sfeervolle en goed geprepareerde ijsbaan in Nijeberkoop verreden de meisjes hun wedstrijd via het afvalsysteem. De wedstrijd kende een vlot verloop, waarmee de winnaar en nieuwe kampioene na een uur bekend werden.

Uitslag van de wedstrijd : 1. en Kampioene van Ooststellingwerf:
1. Zoë van de Gun, 14 jaar uit Haule;
2. Bianca van der Meer 11 jaar uit Elsloo;
3. Anouck Hollemans, 14 jaar uit Nijeberkoop.

Bianca van der Meer en Yoicalin van Weperen, 11 jaar uit Oosterwolde hadden ’s middags nog meegedaan aan basisschool wedstrijden in Oldeberkoop. De voorzitter van de Bond van IJsclubs, Jelke Nijboer, reikte de prijzen uit. Zoë van de Gun werd de opvolgster van Rosalie Jorritsma, winnares in 2011/2012.

Vrouwen vanaf 17 jaar te Oosterwolde op woensdag 23januari 2013.
Bij de Dames waren er maar 2 aanmeldingen. De besturen van de Bond van IJsclubs en van IJsclub de Eendracht hebben besloten de wedstrijd niet te laten doorgaan.

Mannen vanaf 17 jaar te Elsloo op zondagmiddag 27 januari 2013. De dooi was ingevallen op zaterdag 26 januari 2013 en werd daarmee de grote spelbreker voor de wedstrijd in Elsloo. De wedstrijd werd zondagmorgen in overleg met IJsclub de Oefening afgelast.

Jongens t/m 16 jaar te Haule op vrijdagavond 25 januari 2013.
Aantal aanmeldingen 18. Een mooi aantal deelnemers; er waren een aantal zeer goede rijders bij. De afstand was 120 mtr.. De wedstrijd werd middels een A- en een B-wedstrijd afgewerkt. De omstandigheden op de baan in Haule waren zeer goed. Uitslag van de A-wedstrijd : 1. en Kampioen van Ooststellingwerf: Jort Boomhouwer 13 jaar uit Oosterwolde; 2. Joran Nijenhuis 16 jaar uit Oosterwolde en 3. Wilco Eggenkamp 14 jaar uit Oosterwolde. Uitslag van de B-wedstrijd: 1. Melvin Gerritsen, 14 jaar uit Langedijke; 2. Merijn Bijma 14 jaar uit Haule en 3. Hielke Jongsma, 13 jaar uit Haulerwijk. Jort Boomhouwer werd de opvolger van Melvin Gerritsen, winnaar in 2011/2012. De omstandigheden waren goed. Er was weinig wind, de baan was goed verzorgd.

Marathon voor heren en dames te Haulerwijk op donderdag 24 januari 2013. De marathon voor heren en dames kon voor het tweede achtereenvolgende jaar, wegens te weinig aanmeldingen, niet worden gehouden. Er waren maar 5 aanmeldingen. Helaas…... Winnaar bij de heren Mark Horsten uit het jaar 2008/2009 kreeg daarmee weer geen opvolger.

Marathon voor de jeugd tm 16 jaar
Ook de marathon voor de jeugd is niet doorgegaan. Er waren te weinig aanmeldingen; na het besluit de wedstrijd niet te laten doorgaan kwamen nog 2 aanmeldingen binnen. Helaas…..

Basisscholen voor de groepen 5 tm 8. Voor de tweede maal werden deze kampioenswedstrijden door de Bond van IJsclubs met de IJsclub Vooruit uit Oldeberkoop georganiseerd. Van de 23 aangeschreven basisscholen waren er afgevaardigden van 12 scholen. Zij streden onder goede weersomstandigheden en op een prima ijsbaan om de titels en de prijzen. De sneeuw tijdens de estafette zorgde nog meer voor een echte winterse sfeer. Er waren totaal 84 deelnemers. Na de individuele kortebaanwedstrijden werd nog een estafette door 5 scholen afgewerkt. De opening en de uitreiking van de prijzen werd met enthousiasme door Sierd de Boer, wethouder voor oa. Sport van de gemeente Ooststellingwerf, verricht.

De uitslagen:

1.de Tjongeling
2.Riemsloot
3.Buttinga

De totaal winnaar werden gezamenlijk obs de Tjongeling te Oldeberkoop en obs Buttinga te Oosterwolde.

Zij kregen aan het eind van de wedstrijden de Sietze Zijlstra-bokaal uitgereikt, waarvan beide scholen elk een halfjaar in bezit zullen zijn. Op de derde plaats eindigde Obs de Akker te Oosterwolde.

De bokaal is door de Bond van IJsclubs vernoemd naar de in 2009 overleden voorzitter, Sietze Zijlstra uit Oldeberkoop

De voorzitter van de Bond van IJsclubs dankte de schoolkinderen voor hun enthousiaste inzet, het publiek voor hun aanmoedigingen en de ijsclub Vooruit voor de organisatie. Verder werd wethouder De Boer en alle overigen bedankt.

Voorzitter Sietse Luchtenveld van IJsclub Vooruit bedankte een ieder voor hun inzet, vooral de keurmeesters van de andere ijsclubs uit de gemeente Ooststelingwerf. We kunnen met z’n allen terugzien op een prachtig en goed geslaagd evenement.